Rabarberpaj annorlunda!

En lite annorlunda paj på en botten som påminner om sockerkaka och ett täcke som blir som en god kräm. Ingen vanlig paj med andra ord men supergod. Man kan använda bär eller annan frukt istället för rabarber men då behövs ingen sockerlag att koka i.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 gr smält smör
  • 1 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 stjälkar rabarber
  • 1 l vatten
  • ½ dl strösocker
  • Täcke:
  • 1 ägg
  • ½ dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 dl creme fraiche

Gör så här

  1. Börja med att skära rabarbern i ca 1 cm tjocka bitar. Koka dom i sockerlag ( 1 l vatten + 1/2 dl socker ) ca 2 min. häll upp rabarbern i en sil och låt dom rinna av. Använder man bär eller annan frukt hoppa över detta moment.
  2. Vispa 1 ägg och socker poröst. Rör ner smält margarin, mjöl och bakpulver. Tryck ut smeten i en pajform ( den ska vara kladdig)
  3. Lägg den avrunna rabarbern ovanpå.
  4. Gör täcket :
  5. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner vanilsocker ock creme fraichen. Bred smeten över rabarbern.
  6. Grädda ca 40 min 175 grader
  7. Servera med vaniljsås eller mjukrörd vaniljglass!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…