Rabarberpaj – diabetiker

En explosion av vårens färger med en härligt syrlig smak! Pajen kan varieras i det oändliga med säsongens alla frukter och bär.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 1/2 dl grahamsmjöl (alt vetemjöl)
  • 50 g margarin
  • 1 dl kvarg 1% t ex Kesella
  • Fyllning:
  • Rabarber i bitar
  • Lite Canderel strö

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna i en bunke alt i en matberedare med kniv. Låt degen vila
  2. i kylskåp ca 30 min. Kavla sedan ut degen tunt och klä en pajform.
  3. Grädda pajskalet i ugn i 10 min på 175ºC.
  4. Skölj och ansa rabarbern. Dela rabarbern i bitar och fyll
  5. pajskalet samt strö över lite Canderel.
  6. Grädda pajen i ytterligare 30-40 min.
  7. Tips! Rabarbern kan bytas ut mot andra frukter och bär.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…