Rabarberpaj i mikrovågsugn

Här fungerar det bäst med krisppanna och grill, och resultatet blir till och med bättre än i konventionell ugn. Pajbottnen blir oerhört mör och fin och det blir fin färg på marängen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 125 g smör
  • 1 st ägg, gulan
  • 1 msk vatten
  • Fyllning:
  • 350 g rabarber, ansad
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk maizena majsstärkelse eller potatismjöl
  • Marängtäcke:
  • 2 st ägg, vitorna
  • 0,8 dl strösocker
  • 0,2 dl mandelspån

Gör så här

  1. Mördeg:
  2. Blanda vetemjöl, strösocker och vaniljsocker i en matberedare eller en skål. Tillsätt smöret i bitar och kör eller finfördela alltsammans med fingertopparna. Tillsätt äggula och eventuellt vatten, arbeta ihop till en deg.
  3. Tryck ut degen i krisppannan och ställ den kallt minst 10 minuter.
  4. Fyllning:
  5. Skiva rabarbern tunt och blanda den med socker och majsstärkelse.
  6. Fördela rabarbern på degen. Kör på krispläge 10-11 min.
  7. Maräng: Vispa äggvitorna till fast skum. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa till en styv maräng. Fördela den över den förgräddade pajen och strö över mandelspån. Kör ca 4 min på grill tills marängen fått fin färg.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr