Rabarberpaj med digestivekex

Gjorde ett pajskal med digestivekex istället för mjöl.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajskal:
  • 20 st digestivekex
  • 1 tsk kanel
  • 100 g smält smör
  • Fyllning:
  • 500 g rabarber
  • 1-2 äpplen
  • 1 ½ dl strösocker
  • 2 ½ msk potatismjöl
  • 1 dl vatten
  • Maräng:
  • 2 stora äggvitor
  • 1 ½ dl strösocker
  • Vaniljsås
  • Vispad grädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader, smält smöret, krossa kexen, gärna i matberedaren, blanda ner kanel och smält smör. rör ihop. Tryck ut smeten i en form med löstagbar kant. Grädda i ca 10 min i nedre delen av ugnen.
  2. Skala och skiva rabarber och äpple. Blanda ihop vatten och socker koka upp, häll i rabarber och äpple i vätskan. Rör om låt koka 1-2 min. Obs ska inte koka och bli kräm Blanda potatismjöl med lite vatten häll i rabarberröran, ta av värmen häll smeten i det färdiggräddade skalet. Eftergrädda allt i ugnen i ca 20 min. Känn efter om äpplena/rabarbern är klara. Sänk värmen på ugnen till 125 grader
  3. Vispa äggvitorna hårt till vitt skum, häll sedan i sockret lite i sänder och fortsätt vispa. Bred över pajen , grädda tills marängen känns torr ca 20 min
  4. Servera avsvalnad med vaniljkräm med vispgrädde i

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…