Rabarberpannacotta med soppa och kompott

Läskande god pannacotta.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 gelatinblad
  • 3 dl grädde
  • 1 msk vaniljsocker
  • ½ dl konc. rabarbersaft
  • 2 ½ dl turkisk yoghurt
  • 6 jordgubbar
  • Rabarbersoppa:
  • 3 dl rabarbersaft
  • 2 dl vatten
  • ½ msk potatismjöl
  • Kompott:
  • 250 g rabarber
  • 1 dl strösocker
  • Garnera med:
  • 6 jordgubbar

Gör så här

  1. Låt gelatinbladen ligga i en skål med kallt vatten, ca 5 minuter.
  2. Krama ur och lägg dem i en kastrull med 1 dl grädde.
  3. Värm och rör om tills bladen smält.
  4. Slå över i en skål och blanda med resten av grädden, vanilj-socker, rabarbersaft och yoghurt.
  5. Häll upp i formar, t ex silikonformar med fina mönster.
  6. Låt stå i kylen för att stelna i minst 4 timmar.
  7. Doppa formarna i varmt vatten en kort stund och stjälp upp pannacottan i serveringsskålar.
  8. Blanda rabarbersaft, vatten och potatismjöl i en kastrull. Koka upp till första bubblan under omrörning.
  9. Låt kastrullen stå i ett kallt vattenbad för att kallna.
  10. Skär rabarbern till kompotten i bitar och lägg i en kastrull. Tillsätt sockret och låt rabarbern sakta smälta samman med det. Låt svalna.
  11. Servera pannacottan med soppan runt om.
  12. Lägg några klickar kompott i soppan och garnera med snittade jordgubbar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…