Rabarberpannkaka

Pröva rabarberpannkaka nu när rabarbern är som finast

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 2 ägg
  • 2 msk socker
  • ½ tsk salt
  • 4 msk smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk

Gör så här

  1. Ansa rabarbern och skär den i bitar samt skölj den i vatten.
  2. Smält matfettet i en stekpanna och låt rabarbern fräsa i detta några minuter och häll sedan över den i en smörad panna eller eldfast form.
  3. Vispa samman pannkakssmeten och häll den över rabarbern.
  4. Grädda kakan i 200-225 graders ugn tills den stannar.
  5. Strö ett tunt lager socker över pannkakan strax innan den är färdig och låt den sedan stå i ugnen ytterligare några minuter.
  6. Servera med sylt och grädde.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…