Rabarberpuddingar med sås

Till dessa små puddingar behövs ugnssäkra cocotte-formar, små formar som rymmer ca 1 1/4 dl. Gräddningstiden kan variera ganska kraftigt beroende på hur syrlig rabarbern är.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Puddingar:
  • 400 g rabarber
  • 2½ dl socker
  • 1 dl muscatvin
  • 4 ägg
  • Rabarbersås:
  • 250 g rabarber
  • 1 dl socker
  • 1 dl muscatvin

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Ansa rabarbern och skär den i strimlor. Blanda den med socker och vin i en kastrull. Låt koka ca 5 minuter tills rabarbern mjuknat. Passera rabarbermassan genom en finmaskig sil. Pressa igenom så mycket som möjligt med en sked. Det bör bli ca 3 dl sås, som ska svalna något.
  3. Vispa samman äggen och vispa ned rabarberblandningen. Fördela smeten i cocotte-formar och ställ dem tillsammans i en ugnssäker form med höga kanter. Fyll formen med hett vatten och ställ in mitt i ugnen. Grädda 45-60 minuter tills puddingarna stelnat.
  4. Sås: Ansa och strimla rabarbern. Blanda den med socker och vin i en kstrull. Koka ca 5 minuter och passera den genom en finmaskig sil, precis som till puddingarna. Låt såsen kallna.
  5. Servera puddingarna kalla, toppade med rabarbersås. Ev överbliven sås kan du frysa eller köra i glassmaskin och servera som sorbet.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…