Rabarberrutor med ingefärsglasyr

Kombinationen av rabarber och ingefära är himmelsk.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 225 g smör
  • 225 g socker
  • 225 g vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 4 ägg
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 150 g rabarber, kokta
  • Glasyr:
  • 200 g mascarponeost
  • 175 g florsocker
  • 1 msk limesaft
  • ½ tsk malen ingefära
  • 1 ½ msk kanderad ingefära, grovhackad

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Smörj en liten långpanna, ca 32x22 cm, strö på ströbröd.
  3. Rör ihop alla ingredienserna till kakan, utom rabarberna, med elvisp tills degen är slät och blek.
  4. Skär de kokta rabarberna i små bitar och vänd ner dem i degen. Bred ut degen i långpannan och grädda kakan i 20 minuter. Låt svalna.
  5. Glasyr:
  6. Vispa färskost och florsockret smidigt och krämigt. Tillsätt limesaft, malen ingefära och kanderad ingefära. Rör om så allt blir väl blandat. Bred ut glasyren på kakan och skär upp i rutor.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…