Rabarbersnurror

Med rabarberkompott

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Rabarberkompott:
  • 600 g rabarber
  • 1 vaniljstång
  • 1 dl vatten
  • 1 msk citronjuice
  • 1 3/4 dl strösocker
  • Rabarbersnurror:
  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • ½ tsk salt
  • 1 dl strösocker
  • 1 ägg + ägg till pensling
  • 50 g jäst för söta degar
  • 14-15 dl vetemjöl
  • Vaniljsocker
  • Pärlsocker

Gör så här

  1. Rabarberkompott:
  2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i en kastrull. Koka upp tillsammans med vatten, citronjuice och socker (lägg även i vaniljstången). Låt sjuda 10 minuter.
  3. Rensa och hacka rabarbern. Vänd ner i sockerlagen och sjud i ytterligare 10 minuter. Lyft ur vaniljstången. Låt svalna. Klart!
  4. Rabarbersnurror:
  5. Smält smöret i en kastrull. Blanda ner mjölk, salt, socker och ägg i smöret. Värm till 37 grader.
  6. Finfördela jästen i en bunke och häll degspadet över. Rör tills jästen löst sig.
  7. Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta till en smidig deg. Jäs under fuktad bakduk i 45 min.
  8. Kavla ut degen på mjölat bakbord och bred på rabarberkompotten. Pudra över vaniljsocker och rulla till en fast rulle.
  9. Skär i tunna skivor och jäs ytterligare 30 min på bakplåtspapper. Värm ugnen till 200 grader.
  10. Pensla snurrorna med ägg och pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter (tills de fått fin färg).
  11. Låt snurrorna svalna innan du hugger in

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr