Rabarbertårta

Den här läckra kakan består av ett frasigt pajskal med rabarberfyllning som döljs under krämig marsan och knaprig mandel.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajskal:
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ dl strösocker
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 äggula
  • 1 msk iskallt vatten
  • Fyllning:
  • 6 rabarberstjälkar
  • 2 msk outspädd flädersaft
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk kanel
  • 2 msk strösocker
  • Topping:
  • 2 dl marsankräm
  • 2 msk hackad mandel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda snabbt samman mjöl och socker, smör, äggula och vatten till en deg. Knåda inte, men ställ den kallt i 30 minuter. Kavla ut 3/4 av degen och kläd en 24 cm form med löstagbar kant. Picka bottnen med en gaffel och ställ den i kylen ca 10 minuter.
  3. Grädda pajskalet mitt i ugnen i 10 minuter.
  4. Putsa och skär rabarbern i 2 cm bitar och koka upp dem i rostfri kastrull med vatten eller flädersaft, inkråmet av vaniljstången, kanel och socker. Rör om och ta av värmen när vätskan kokat in och rabarbern mjuknat.
  5. Lägg rabarbern i skalet och grädda i ytterligare 20 minuter. Låt svalna.
  6. Lägg upp kakan på ett tårtfat, toppa med marsankräm och mandel.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…