Rabarbertarte med vispgrädde

Tarten kan serveras både varm och kall.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • 125 g smör
  • 2-3 msk vatten
  • Fyllning:
  • 500 g rabarber
  • 300 g mandelmassa
  • 2 ägg
  • 1 tsk stött kardemumma
  • Servering:
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Pajdeg:
  3. Blanda mjöl, socker och smör i en matberedare. Tillsätt vatten och kör ihop tills en degboll bildas. Svep in degen i plast. Låt vila kallt i 30 min.
  4. Kavla ut degen. Lägg degen i en rund form med löstag bar kant, 24 cm i diameter, eller i en pajform. Förgrädda pajskalet ca 10 min
  5. Fyllning:
  6. Skölj och skär rabarberna i bitar. Riv mandelmassan grovt, blanda med ägg och kardemumma. Lägg blandningen på pajen. Strö över rabarberna. Grädda i mitten av ugnen 20-30 min.
  7. Servera med lättvispad grädde

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…