Råg- och havrebullar

Nya favoritbrödet hemma hos mig!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten (37 °C)
  • 2 tsk salt
  • 2 msk olja
  • ½ dl farinsocker
  • 4 dl havregryn
  • 5 dl grovt rågmjöl
  • 7-8 dl vetemjöl
  • Garnering:
  • Havregryn

Gör så här

  1. Smula jästen i bunke. Rör ut med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet samt salt, olja, farinsocker, havregryn, rågmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen smidig.
  2. Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
  3. Knåda degen snabbt och forma degen till 20 till 25 runda bullar. Pensla med vatten och doppa dem sedan i havregryn och lägg på plåtar med bakplåtspapper. (Jag vill ha dom stora men ej så höga så jag plattar till dom)
  4. Täck över och låt jäsa ytterligare 30 minuter.
  5. Grädda i mitten av ugnen, 225 grader, cirka 10 till 12 minuter eller tills bröden fått färg.

Kommentarer

ja, det är alltid roligt att variera.. finns jue så mycket gott man kan stoppa i bröd!!
Bra grundrecept... jag gjorde en variation på detta idag bara för skojs skull.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…