Rågbröd

Det är fick lite "annorlunda" smak tycker jag,säkert eftersom det bakas på bakpulver och bikarbonat. Men det bra om man rostade det.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Dag 1:
  • 1 l filmjölk
  • 3 dl rågkross
  • Dag 2:
  • 8 dl rågsikt
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 5 tsk bikarbonat
  • 2,5 dl mörk sirap
  • 4 tsk salt
  • 1 msk brödkryddor (om man vill)

Gör så här

  1. Dag 1:
  2. Rör ihop filmjölken och rågkrosset, och låt det stå i kylen till nästa dag.
  3. Dag 2:
  4. Blanda mjölet med bakpulvret och bikarbonat, och blanda alla ingredienser med filet och rågkrossen. Degen ska vara ganska lös. fördela degen i två smorda brödformar. Baka i 150 grader i 1- 1 1/2 timma.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…