Rågbullar med russin

Gott och saftigt matbröd.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 5 dl vatten
  • 1/2 dl vetekli
  • 3 dl fint rågmjöl
  • 1/2 dl matolja
  • 2 dl russin
  • 50 g jäst
  • 1/2 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • 1 msk sirap
  • 9 dl vetemjöl special
  • Garnering:
  • Vetekli

Gör så här

  1. Koka upp vattnet och häll det över vetekli och rågmjöl. Rör i olja och russin. Låt svalna till 37 grader.
  2. Lös jästen i 1/2 dl ljummet vatten och rör ner i smeten. Tillsätt salt, sirap och mjöl och arbeta till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt i 40 min.
  3. Arbeta degen på mjölat bakbord. Dela i 18 bitar, rulla dem till avlånga bullar. Lägg på plåt med bakpapper.
  4. Skär ett snitt i bullarna och låt jäsa i ca 30 min.
  5. Pensla med vatten, strö över vetekli. Grädda i 250 grader, ca 8 min.

Kommentarer

Ja, dubbel sats är ju inte fel. Själv bakar jag gärna lite större bröd än det brukar vara i recepten, så man får rejäla frukostmackor!!
Mycket gott bröd, jag kommer att baka det fler gånger men då dubblar jag smeten

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr