Rågflingebröd

Det är gott

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 25 g margarin
  • 2 dl mjölk
  • Salt efter egen smak
  • 1 msk sirap
  • 3 dl rågflingor
  • 3 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Smörj en plåt eller lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
  2. Skär av 50 g av magarinet och dela mitt itu.
  3. Smält magarinet men bryn ej det.
  4. Tillsätt mjölken .
  5. Värm mjölk och magarin till fingervärme 37 grader.
  6. Häll blandningen över jästen.Och rör om.
  7. Tillsät 2 dl vetemjöl på en gång. Arbeta degen.
  8. Tillsätt sen 1 dl vetemjöl. Degen ska bli smidig och den ska vara ganska lös.
  9. Låt degen jäsa under duk i 20 min. 250 grader på ugnen.
  10. Arbeta upp degen i bunken och klicka upp degen i 2 högar. Platta ut med mjölad hand till ca 2 cm tjocklek.
  11. Sen ska brödet jäsa ytterligen 1 gång till i 20-30 min
  12. Grädda brödet i mittersta ugnen i 10 min.
  13. Pensla med vatten efter gräddningen så blir det inte torrrt

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…