Råglimpor

Gott bröd som alltid blir bra. Bakar det även till jul och påsk.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Dag1:
  • 9 dl grovt rågmjöl (500g)
  • 1 l kokande vatten
  • Dag2:
  • 100 g jäst, söt deg
  • 1 dl ljummet vatten
  • 1 msk salt
  • 1 ½ dl mörk sirap
  • 1 påse brödkryddor, stötta
  • 900 g vetemjöl special

Gör så här

  1. Dag1;
  2. Skålla rågmjölet och låt stå minst 6 timmar
  3. Dag2;
  4. Rör ut jästen i ljummet vatten och tillsätt kryddor och sirap.
  5. Arbeta ihop rågdegen med jästblandningen och vetemjöl. Spara minst 1 dl mjöl till utbakningen.
  6. Arbeta väl. Låt jäsa 45 minuter.
  7. Knåda degen och baka ut 2 limpor.
  8. Jäs på plåt 45 minuter.
  9. Sätt ugnen på 225°C.
  10. Grädda 50 minuter längst ned i ugnen.
  11. Svalna under duk.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@neta71

Mammas ansjovistårta

Det är världens godaste och enklaste ansjovistårta. även de som inte tycker om fisk äter denna tårta. Perfekt till påsk och midsommar, men även…

@soleado

Apelsinmunk

En unik söt efterrätt till Påskfesten. Min inspiration kommer från spanska buñuelos de viento (vindmunkar) från Almogía Málaga, ett arabiskt recept som detta är…

@fetgnu

Krämig chilisill

Sillen är en viktig del i våra högtider. Jul, påsk och midsommar är sillen i centrum. Själv älskar jag sälta, krämighet och hetta! Därför…