Rågsiktslimpa med linfrö och kross

Nyttigt och gott

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 ½ dl vatten
  • ½ dl soja
  • 2 msk linfrö
  • 2 msk krossad råg
  • 50 g jäst
  • 1 msk olja
  • 3 msk sirap, gärna brödsirap
  • ½ tsk salt
  • 6 dl vetemjöl
  • 7-8 dl rågsikt

Gör så här

  1. Koka upp vatten, soja, linfrö och kross. Häll blandningen i en bunke och låt svalna till 37° (fingervarmt). Smula ner jästen i bunken och rör ut den. Blanda i olja, sirap, salt och nästan allt mjöl. Knåda degen ordentligt, gärna med hushållsmaskin. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 minuter.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och forma 2 avlånga limpor. Lägg på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 175°. Jäs övertäckta ca 30 minuter. Grädda i nedre delen av ugnen 25 - 30 minuter. Låt brödet svalna på galler under bakduk.
  3. Koka upp vatten, soja, linfrö och kross. Häll blandningen i en bunke och låt svalna till 37° (fingervarmt). Smula ner jästen i bunken och rör ut den. Blanda i olja, sirap, salt och nästan allt mjöl. Knåda degen ordentligt, gärna med hushållsmaskin. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 minuter.
  4. Ugnstemperatur 175º

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept