Rågsiktslimpor

Ett gammalt recept i modern tappning

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • ½ liter mjölk
  • 14 dl rågsikt eller 7 dl rågsikt+ 7 dl vetemjöl special
  • 25 gram margarin
  • ½ dl ljus baksirap
  • 1 msk flingsalt
  • 1 msk kummin eller fänkål

Gör så här

  1. Lägg mjöl och salt i i beredningsskålen och blanda.
  2. Klicka i margarinet och häll i sirap och kryddor. Blanda lätt.
  3. Smula ner jästen och häll på den rumsvarma mjölken. Arbeta 8 minuter i maskin eller 15 minuter för hand. Jäs i 30 minuter
  4. Förvärm ugnen på 225 grader.
  5. Baka ut till två limpor som läggs i smorda formar.
  6. Jäs ytterligare 30 minuter.
  7. Skåra bröden lätt på längden. Grädda 30-35 minuter. Pensla de färdiga bröden med vatten.
  8. För glansig skorpa kan man ha i lite smält smör i vattnet.
  9. Låt svalna under duk.

Kommentarer

Nu har jag bakat limporna de blev mycket lyckade. Här i Finland finns inte rågsikt så jag tog hälften råg och hälften vetemjöl. Blev riktigt bra , ska nog göra dem flera ggr. Jag ger 5 poäng. Vänliga hälsningar Berit.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…