Rårörd rabarbersaft

Hittade receptet bland alla papper, tänkte att det passade bra nu. Har ej testat ännu.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 kg rabarber
  • 60 g vinsyra
  • Vatten
  • Socker (lika mycket som saftens vikt)
  • 15 g citronsyra

Gör så här

  1. Skär rabarberna i bitar. Lös upp vinsyran i lite ljummet vatten. Häll vatten på rabarberna så att de täcks. Låt stå 24 timmar. Rör om emellanåt. Sila saften och tillsätt socker och citronsyra. Låt stå i ca två timmar så att sockret löser sig. Rör om då och då.
  2. Häll upp på väl rengjorda flaskor.

Kommentarer

Säger bara en sak : superduper!! Jag tog lite mindre socker. /Monkan

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…