Rårört plommonmos.

Moset är gott som sylt eller som dessertkräm tillsammans med lite mjölk.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 kg söta plommon
  • 6 dl socker
  • 1 påse fryspulver á 60 g (Melatin fryspulver utan kokning, finns i påse á 32 g)
  • 1 tsk askorbinsyra

Gör så här

  1. Skölj, klyv och kärna ur plommonen. Mixa plommonen eller kör dem i en matberedare till mos.
  2. Blanda samman sockret, fryspulvret och askorbinsyran och häll ner blandningen i moset under kraftig vispning.
  3. Häll upp moset i lämplig frysförpackning. Djupfrys.
  4. Det blir ca 23 dl.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…