Raunis blåbärspaj alt hallonpaj

Paj till många. Bakas i långpanna.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Mördeg:
  • 10 dl vetemjöl
  • 500 g smör
  • 3 dl socker
  • 2 ägg
  • 3 tsk vaniljsocker
  • Fyllning:
  • 1 liter färska blåbär/hallon
  • 3 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg

Gör så här

  1. Socker och margarin vispas pösigt. Tillsätt vaniljsocker och ägg, ett i taget. Därefter tillsätts vetemjölet.
  2. Blanda ihop degen, använd degkrokar och låg hastighet på elvispen så den inte överhettas. Mot slutet kan du få använda en trägaffel el dyl. Degen blir ganska kompakt, men ändå lös. Klicka degen i en smord långpanna. Platta ihop den med lätt mjöliga händer.
  3. Blåbären eller hallonen mosas lite lätt med en gaffel, och blandas med sockret och äggen.
  4. Bred ut fyllningen på mördegen och grädda i 225° ca 20 min.
  5. Obs, alla bären behöver inte bli mosade, då blir det för rinnigt av all bärsaft. Vill man gardera sig kan man tillsätta lite potatismjöl i fyllningen innan den hälls över mördegen.
  6. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.
  7. Ifall man använder frysta bär behöver man inte mosa blåbären alls, de är så saftiga i alla fall

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…