Raw citron- och kokostårta

Nyttig rawfoodtårta i tre lager.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Chokladbotten:
  • 130 g blandade nötter
  • 8 dadlar
  • 0,25 dl kallpressad kokosolja
  • 1 nypa salt
  • ½ msk kakao
  • 1 krm vaniljpulver
  • Kokoslager:
  • 50 g blötlagda cashewnötter
  • 105 g kokosflingor (ca 3 dl)
  • ½ dl kallpressad kokosolja
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1,5 msk agavesirap
  • ½ msk kallt vatten
  • Citronkräm:
  • 100 g kakaosmör
  • 150 g blötlagda cashewnötter
  • 2 msk agavesirap
  • 2 citroner, saft och skal

Gör så här

  1. Blötlägg cashewnötterna till kokoslagret och citronkrämen redan kvällen innan. Cashewnötterna behöver stå i blöt i flera timmar för att på bästa sätt kunna mixas slätt.
  2. Börja med att mixa alla ingredienserna till bottenlagret. Det får gärna vara lite grövre bitar av nötter kvar. Olja in eller klä en springform med plastfolie. Tryck ut chokladlagret jämt i botten och ställ i kylen.
  3. Skölj av de blötlagda cashewnötterna och mixa alla ingredienserna till kokoslagret. Fyll på med kokoslagret i ett jämt lager ovanpå chokladbotten och låt tårtan stå i kylen medan du gör citronkrämen.
  4. Smält kakaosmöret försiktigt på svag värme i t.ex. ett vattenbad. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa noggrannt till det blir en helt slät kräm. Häll citronkrämen på kokoslagret och ställ i kylen.
  5. Låt tårtan stå och stelna i kylen minst 1 timme. Servera med färska bär.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…