Raw food snacks – Snickersbollar!

Snickersreceptet är en av mina absoluta favoriter. Den mjuka, söta fyllningen tillsammans med hackade salta nötter och ett krispigt chokladhölje är helt fantastiskt. Rostade jordnötter är ju inte rawfood, men jag gör ett undantag i det här receptet. Man behöver bara lite nötter för att få den fantastiska snickerssmaken och det är ändå så otroligt mycket nyttigare än någon sötsak du köper i affären. Jag tyckte att det såg lite gulligare ut med små bollar än en stor snickersbar så det passade bra nu när jag behövde två presenter att ta med mig. Receptet är mer eller mindre detsamma och det är nästan enklare att göra bollarna än barsen. Mixa, rulla, doppa i choklad och strö lite hackade nötter över. Klart! Sedan är det bara att lägga dom i en liten fin låda med ett vackert papper eller en rosett så har du världens finaste present. Hitta fler goda och nyttiga recept på www.angelasheaven.com/sv

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 dl dadlar, gärna medjooldadlar
  • 1 dl mandel
  • 1/2 tsk vaniljextrakt
  • 1/2 dl salta jordnötter, eller lite till…
  • Mörk choklad
  • En nypa salt

Gör så här

  1. Lägg mandlarna i en mixer och mixa tills det blir ett fint mjöl.
  2. Mixa dalarna till det blir en slät massa.
  3. Blanda ihop mandelmjöl, dadelmassa, en nypa salt, vaniljessens.
  4. Rulla små bollar av smeten.
  5. Hacka salta jordnötter grovt.
  6. Rulla varje boll i de hackade nötterna. Tryck in dom lite försiktigt så att de fastnar.
  7. Doppa varje boll i choklad.
  8. Dekorera med en halv nöt på varje boll.
  9. Låt chokladen stelna och förvara i lufttät burk i kyl eller frys.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept