Regnbågskaka (Gussikaka)

Ärvt gammalt recept, efter gammelmormor. Mycket god två stycken.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 4 dl socker
  • 2 dl mjölk
  • 4 msk smält smör
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • Smörkräm:
  • 200 g osaltat smör
  • 2 dl florsocker
  • 2 äggulor
  • Röd och grön karamellfärg
  • Glasyr:
  • 3 dl florsocker
  • Vatten

Gör så här

  1. Smörj och bröa 2 avlånga sockerkaksformar (ca 25 cm långa)
  2. Vispa ägg och socker poröst.
  3. Blanda bakpulvret med mjölet och vaniljsockret.
  4. Sikta ner i äggsmeten.
  5. Tillsätt mjölken och det smälta smöret.
  6. Blanda försiktigt ihop smeten.
  7. Dela smeten i två delar, smaksätt den ena med kakao och den andra med vaniljsocker.
  8. Häll upp i de två bröade formarna.
  9. Grädda i 200 grader ca 30 minuter.
  10. Låt kallna.
  11. Smörkräm:
  12. 200 g rumstempererat smör, florsocker och äggulan röres poröst
  13. Färga halva krämen röd och den andra halvan grön med karamellfärg.
  14. Dela sockerkakan i 4 delar på längden och bred den röda krämen på den ljusa botten och den gröna krämen på den kakao bottnen.
  15. Lägg ihop och dekorera med en glasyr av florsocker och vatten.
  16. Njut i lagom dos.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…