Ricottafylld ravioli med tomatsås

Kanongod vegetarisk pasta!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Raviolideg:
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 msk olja
  • 1 tsk vatten
  • Fyllning:
  • 500 g ricottaost
  • 1 msk hackad färsk slätbladig persilja
  • 1 äggula
  • Sås:
  • 1 msk olja
  • 1 lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 morot, hackad
  • 1 kg mogna tomater, skalade och hackade
  • 50 g tomatpuré
  • 1 tsk brunt farinsocker
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • 1 msk worcestershiresås
  • 1 dl hackad färsk basilika

Gör så här

  1. Raviolideg: lägg mjölet i en skål och gör en grop i mitten. Tillsätt ägg, olja och vatten och arbeta gradvis ihop till en deg. Stjälp upp degen på en lätt mjölad yta och knåda den slät och elastisk. Svep in den i plastfolie och låt vila i 30 minuter. Gör fyllningen och såsen under tiden. Fyllning: Blanda ricotta, persilja och äggula väl. Sås: Värm oljan i en stor kastrull, lägg ned lök, vitlök och morot och fräs 5-7 minuter. Tillsätt tomat, tomatpuré, farinsocker, buljong, worcestershiresås och basilika. Koka upp, sänk värmen, lägg lock på och låt sjuda i 30 minuter. Låt såsen svalna något och kör den sedan hastigt i matberedare. Håll såsen varm. Dela degen i två delar, forma varje del till en slät boll och kavla ut till en avlång platta. Lägg teskedar med fyllningen i högar med 5 cm mellanrum i raka linjer på en av degplattorna. Pensla mellan högarna med vatten, lägg försiktigt den andra degplattan ovanpå och tryck försiktigt ihop degplattorna. Skär degen i fyrkanter med degsporre eller kniv. 5. Lägg raviolin i en kastrull med kokande vatten och koka 8-10 minuter eller tills den är nätt och jämnt mjuk. Ta upp raviolin med hålslev och lägg den i varm serveringskål. Häll såsen över och servera.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr