Ris à la Malta

God, krämig och uppfriskande efterrätt!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 dl långkornigt ris
  • 3 dl vatten
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk socker
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Koka riset i en kastrull med vatten i 20 minuter. Spola kallt och låt det rinna av. Vispa grädde, socker och vaniljsocker tjockt. Blanda ner det kalla riset och dekorera med apelsinklyftor.

Kommentarer

Detta liknar i princip det recept jag använt i många år. Skillnaden är att jag använder frysta eller färska hallon istället för apelsinklyftor (fin hemlgad hallonsylt duger som ersättnin). Enligt min erfarenhet ger receptet ett betydligt fluffigare resultat en de som baseras på risgrynsgröt. Det är dessutom snabbare.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…