Rischoklad

Lågt GI. Gott som julgodis.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 12 dl puffat rostat ris - Vårgårda
  • 200 g mörk eller ljus blockchoklad
  • lite olja (ungefär 1 msk olja per 200 g choklad)

Gör så här

  1. Smält choklad och olja i vattenbad (se bild nedan) eller smält i mikron. Rör om till en jämn smet.
  2. Rör ner riset, lite i taget. Se till att allt ris täcks av choklad. Rör ner så mycket ris att all choklad sugs upp i botten. Det går åt ganska mycket ris.
  3. Klicka ut på smörpapper och låt stelna. Förvara svalt.
  4. Värm vatten i en kastrull. I kastrullen låter du en metallbunke flyta. Det viktiga är att vattenångan får inte komma i kontakt med chokladen för då blir den kornig. Låt chokladen smälta. Blanda den smälta choklad med riset.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…