Risgrynsgröt med saffran

En populär rätt under ramadan som kan serveras som för- eller efterrätt. Ofta bryter man fastan med denna rätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g färdig risgrynsgröt
  • 1/2 pkt saffran, 0,25 g
  • 1 msk hett vatten
  • Till servering:
  • Pistagenötter eller kanel

Gör så här

  1. Rör ihop saffran och vatten och låt det dra en stund.
  2. Blanda gröt och saffranslösningen i en kastrull och värm under omrörning.
  3. Servera med hackade pistagenötter eller kanel.
  4. Tips!
  5. När man löser saffran i hett vatten blir smaken kraftigare.

Kommentarer

Hmm, ramadan i all ära , men det gick bra att bryta fastan efter natten som varit o äta denna till frukost. Den VAR god, 5 poäng.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…