Rispudding

En gammal fin och god maträtt som jag ofta fick hos farmor när jag var liten. Perfekt när man råkade göra alldeles för mycket ris. Jag åt det alltid med en klick hallonsylt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 dl kokt ris, gärna rundkornigt
  • 5 dl lättmjölk
  • 4 ägg
  • 8 msk russin
  • 1 msk socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk mald kanel
  • 1 krm mald muskotnöt, om man gillar sådant :)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda alla ingredienser i en skål. Häll smeten i en ugnssäker form.
  3. Grädda i ugnen tills puddingen har stelnat och fått färg.

Kommentarer

Riktigt fin :) Perfekt om man kokat för mycket ris! Jag gjorde den med kokt råris, lade till mandel och tog bort sötningsmedel (sötade inte alls, ris är sött i sig självt). Hade även en skvätt grädde kvar som jag hällde i men det var knappt något alls med tanke på att jag gjorde dubbel sats direkt. Jag hade även i mer ris (ca 30% mer) än vad receptet sade, det blev matigt och bra!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…