Rispufftårta med choklad, vaniljvisp, daim och hallon

Helt underbar tårta, som garanterat kommer göra succé.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Bottnar:
  • 6 äggvitor
  • 4 dl socker
  • 7 dl puffat ris (Vårgårdaris)
  • Chokladsås:
  • 1½ dl mjölk
  • 1½ dl florsocker
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 75 g smör
  • 3 äggulor
  • Garnering:
  • 2½ dl vaniljvisp
  • 250 g hallon
  • 100 g dajmkulor

Gör så här

  1. Vispa äggvitorna hårt. Rör ner socker och puffat ris.
  2. Bred ut till två bottnar och grädda i ugnen,150°C, i 60 minuter.
  3. Gör chokladsåsen genom att först blanda mjölk, florsocker, vetemjöl, kakao och vaniljsocker. Koka upp och tillsätt sedan smör och äggulor. Låt koka på svag värme tills den är lagom tjock. Rör hela tiden!
  4. Bred chokladsåsen mellan bottnarna.
  5. Vispa sedan vaniljvispen och ha på ovanpå tårtan. Garnera med hallon och dajmkulor.
  6. Ät och njut!

Kommentarer

Låtter riktigt smaskig, funderar på att göra den när vi får gäster till helgen. Men.... lägger man bra ut smeten på en plåt, båda på en?

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…