Röd, vit och grön pasta

En riktigt mumsig vegetarisk pasta med härlig färg.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 påse ruccola (ca 100-150 g)
  • 1 avokado
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 3-4 msk olivolja
  • ½ citron
  • 250 g körsbärstomater
  • Fin olivolja
  • Balsamvinäger
  • 1 ask ricotta (250 g)
  • 4 msk solrosfrön
  • 4 port penne
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Dela tomaterna, lägg i liten skål, häll över lite god olivolja och lite balsamvinäger, krydda salt och nymalen svartpeppar, rör om och låt marinera.
  2. Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen. Medans pastan kokar, mixa ruccolan, avocadon, vitlöksklyftan, pressad citron med lite olivolja till purè i en mixer. Smaka av med salt och peppar. Rosta solrosfröna.
  3. Blanda pastan med "peston". Lägg upp på tallrik, toppa med tomaterna, smulad ricotta, solrosfrön, lite extra olivolja och flingsalt.
  4. Servera!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…