Röda kåldolmar

Goda och lite magrare variant på kåldolmar med röd sås. 415 kcal/portion

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6 blad vitkål
  • 200 g nötfärs
  • 1 liten rödlök, riven
  • ½ röd paprika, finhackad
  • 3 msk hackad basilika och persilja
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • ½ dl köttbuljong
  • 2 dl färdig tomatsås, typ pastasås
  • Tillbehör:
  • 3 dl kokt fullkornsbulgur eller ris (1 dl okokt)
  • Blandad sallad

Gör så här

  1. Koka kålbladen mjuka och låt dem rinna av i ett durkslag. Blanda färs, lök, paprika, kryddor och buljong till en smet och fördela i kålbladen.
  2. Vik in kanterna på bladen, rulla ihop till små paket och lägg dem med skarven ner i en låg, vid panna. Häll på tomatsåsen och låt sjuda under lock i ca 10 minuter.
  3. Koka under tiden bulgur eller ris enligt anvisning på förpackningen.
  4. Servera bulgur eller ris till kåldolmarna och eventuellt en blandad sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept