Rödbetskaka med citronfrosting

Saftig kaka med en härlig frosting, påminner om morotskaka.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 stora rödbetor
  • 1.75 dl rapsolja
  • 1 dl mörkt muscovadosocker
  • 1½ dl råsocker
  • 2 ägg
  • 2½ dl vetemjöl
  • ½ msk kanel
  • 1½ tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • Frosting:
  • 1 vaniljstång
  • 200 g naturell färskost
  • 100 g rumstempererat smör
  • 4 dl florsocker
  • 1 citron, finrivet skal

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skala och finriv rödbetorna (4 dl rårivna), det går lättast i en matberedare. Krama ur dem lätt.
  2. Vispa oljan med muscovado- och råsocker någon minut i en bunke. Vispa i äggen, ett i taget.
  3. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten tillsammans med rödbetorna.
  4. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd eller smord och bröad form, ca 20x30 cm. Grädda kakan mitt i ugnen i 25-30 min. Prova med en sticka och försök att ta kakan när den precis har stannat, då blir den som saftigast. Låt kallna helt.
  5. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg frön och resten av ingredienserna till frostingen i en bunke och vispa väl till en fluffig smet. Bred den på kakan.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr