Rödbetslimpor

En stor eller två mindre limpor

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg vetemjöl special fullkorn
  • 25 g jäst
  • 1 dl solrosfrön
  • 2 färska rödbetor
  • 6 dl ljummet vatten
  • 1 msk olivolja
  • ½ msk salt

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en stor bunke. Tillsätt lite av det ljumma vattnet och rör ut jästen väl, tillsätt resten av vattnet och olivoljan.
  2. Skala och riv rödbetorna grovt. Tryck ur överflödig vätska.
  3. Häll i mjölet, solrosfröna och rödbetorna i degen.
  4. Strö till sist i saltet. Knåda ihop till en smidig deg.
  5. Låt jäsa under duk 30 minuter.
  6. Baka ut två mindre limpor eller en lite större på bakplåtspapper.
  7. Låt jäsa ytterligare 1 timme under duk.
  8. Sätt ugnen på 245 grader
  9. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter, stäng av ugnen och låt bröden stå i eftervärme 20 minuter till.
  10. Låt svalna på galler.
  11. Går utmärkt att frysa.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…