Rödbetsrisotto

Lät gott så jag ska prova.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6 dl hönsbuljong utspädd
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 msk smör
  • 3 dl avorioris
  • 3 dl vitt vin
  • 3 rödbetor grovrivna
  • 200 g parmesanost finriven
  • 2 krm salt
  • 3 krm svartpeppar, nymald, grovmalen
  • 100 g rucola

Gör så här

  1. Koka upp hönsbuljongen och håll den varm. Fräs rödlök i smör utan att den får färg. Tillsätt avorioriset och fräs tills riskornen är glansiga och lätt genomskinliga, de får inte brynas.
  2. Späd med lika delar hönsbuljong och vin så att riset täcks. Låt koka upp och koka någon minut. Späd sedan kontinuerligt med mer hönsbuljong och vin.
  3. Rör om med jämna mellanrum under hela koktiden. Koka riset cirka 15 minuter tills det fortfarande har lite tuggmotstånd och det mesta av vätskan har kokat bort.
  4. Om riset är för torrt, späd med lite vatten. Blanda ner rödbetorna och låt dem bli genomvarma. Tillsätt parmesan och låt smälta under omrörning. Salta och peppra.
  5. Servera med en god rucolasallad och lite extra parmesanost.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept