Rödvinbärsgelé

Visst är det gott med egengjord gelé! Gelé är gott till kött, kyckling och som smaksättare i sås.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Ca 3 l röda vinbär
  • Ca 4 ½ dl vatten
  • 1 l osockrad saft till 1 påse gul Melantin
  • 750 g socker
  • Paraffin

Gör så här

  1. 1 kg vinbär= 2 liter vinbär
  2. Rensa vinbären men de behöver inte repas.
  3. Koka bär och vatten i ca 10 minuter.
  4. Låt bären självrinna i en silduk på ställning över en gryta.
  5. Mät upp den avrunna saften.
  6. Koka upp saften och rör ner 1 påse gul Melantin i 1 l kokande, osockrad saft.
  7. Koka i 1 minut.
  8. Rör ner lite socker i taget. Koka 1 minut till.
  9. Beräkna koktiden från när hela massan kokar.
  10. Ta av kastrullen från värmen, skumma och häll i Atamonsköljda glas.
  11. Häll upp gelén i glas- eller plastburkar.
  12. Låt stelna.
  13. Paraffinera och sätt på lock.
  14. Lycka till!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…