Romflamberade körsbär och fikonkompott

Denna dessert bjuder på intensiv chokladsmak och fruktig kompott. De små yoghurtklickarna friskar upp med syrlig apelsin

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Chokladpastej:
  • 150 g mörk choklad
  • 2 äggvitor
  • 1 msk honung
  • Fikonkompott:
  • 10 fikon (torkade eller färska)
  • 15 körsbär
  • 1 apelsin
  • Ca 4 cl rom
  • Apelsinyoghurt:
  • 5 dl Milko Naturell Yoghurt eller Fil
  • 1 apelsin
  • 2 tsk florsocker
  • Smördegspinnar:
  • 1 citron
  • 1 smördegsplatta
  • Muscovadosocker eller vanligt socker

Gör så här

  1. Chokladpastej:
  2. Smält chokladen i mikro eller vattenbad. Vispa äggvitan till fast skum. Blanda ned honungen i den smälta chokladen och vänd ned äggvitan försiktigt. Häll över smeten i en form, klädd med plastfolie och låt stelna i kyl.
  3. Fikonkompott:
  4. Skär fikonen i grova skivor, kärna ur körsbären och lägg i kastrull. Riv skalet på apelsinen och spara i liten skål. Pressa apelsinen och häll juicen över frukten. Värm försiktigt på svag värme. Vid servering häll i romen och flambera över värme men med avslagen fläkt.
  5. Apelsinyoghurt:
  6. Låt yoghurten rinna av över natten i kaffefilter. Lägg över i skål. Blanda ner rivet apelsinskal samt socker.
  7. Smördegspinnar:
  8. Riv skalet av citronen och panera smördegen med citronskalet och sockret. Skär smördegen i centimeterbreda remsor. Snurra remsorna till skruvar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugn på 250°C.
  9. Skiva chokladpastejen och servera med kompott, apelsinyoghurt och smördegspinne.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…