Romrussin parfait med karamellsås

Älskar du romrussin som jag? blir detta lätt en favorit!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1/2 dl russin
  • 2 msk mörk rom
  • 3 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 2 1/2 dl mellangrädde
  • Sås:
  • 1 dl socker
  • 2 dl vatten

Gör så här

  1. Lägg russinen i romen och låt dra i ca två timmar. Vispa äggulor och florsocker pösigt, gärna med elvisp. Vispa grädden, som ska vara riktigt kall, till ett fast skum. Vänd ner grädden och de marinerade russinen med romen i äggpöset. Häll smeten i 4 portionsformar. Ställ parfaiten i frysen minst fyra timmar.
  2. Smält sockret till såsen i en stekpanna. Häll i vattnet när sockret är ljusbrunt. Låt puttra till en simmig sås och sedan kallna. Ta fram parfaiten ca fem min före servering. Doppa formarna hastigt i varmt vatten och stjälp upp parfaiten på ett serveringsfat. Ringla över karamellsåsen och servera med frukt och bär, tex jordgubbar och carambola.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr