Romrussintryffel

Jättegod tryffel som passar lika bra till kaffet som glöggen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 dl hackad russin
  • 1 msk rom
  • 200 g mörk chocklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk honung
  • Garnering:
  • 200 g mörk chocklad
  • 28 russin
  • 1 tsk rom

Gör så här

  1. Lägg russinen i liten kopp och häll rom över. Låt stå i minst 30 minuter och dra.
  2. Hacka chokladen mycket fint. Blanda russin och chockladen i en skål. Koka upp grädden och honung i en kastrull och häll den kokande gräddblandningen över chockladen och russinen.
  3. Rör tills chockladen har smält. Häll upp massan i en form 10 x 18 cm. Låt svalna. Ställ den i kylen tills massan har blivit hård gärna över natten.
  4. Skär tryffeln i kuber och lägg på en bakplåts - pappersklädd bricka eller dyl. Ställ in i kylen igen.
  5. Garnering:
  6. Lägg russinen i en kopp och häll över romen. Låt stå minst 30 min.
  7. Hacka och smält chockladen över ett vattenbad. Doppa tryfflarna i chockladen och lägg på russinen. Låt stelna i rumstemperatur.
  8. Förvara tryfflarna svalt.
  9. Serveras rumstempererade.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…