Romrutor med karamell

Spännande rutor som jag tänker pröva när jag någon gång unnar mig något gott. Det blir inte lika ofta nu för tiden, men det är aldrig fel att ha recept! Det här kommer också från "Vinterns söta".

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Ca 20 digestivekex
  • 150 g smält smör
  • 1 tsk malen kanel
  • 1/2 tsk riven muskot
  • Romkräm:
  • 400 g Philadelphiaost eller annan cream cheese
  • 1 dl socker
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • 2-3 msk mörk rom
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 1 dl socker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Lägg aluminiumfolie i botten på en ugnsform (20x30 cm) och vik upp kanterna så att folien täcker sidorna. Pensla folien med olja.
  3. Kör digestivekex, smör och kryddor i en matberedare. Tryck ut blandningen i botten på formen och grädda 8 minuter.
  4. Rör ihop cream cheese och socker. Blanda i vetemjöl, vaniljsocker och salt och rör till en slät smet. Tillsätt ägg och äggula, litet i taget, under omrörning. Rör försiktigt i rom och vispgrädde. Häll fyllningen i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter.
  5. Låt kakan svalna och skär den i rutor.
  6. Smält sockret på låg värme tills sockret har lösts upp och bildar en karamellfärgad sirap. Ringla den snabbt över rutorna och låt svalna.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…