Romsavaräng

Kan det bli mer inbjudande?

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Deg:
  • 20 g jäst
  • 1½ dl ljummen mjölk, 37º
  • 3 ägg
  • 11/4 dl Hermesetas Lättströ
  • 1 krm salt
  • Ca 4 dl vetemjöl
  • Romsirap:
  • 2½ dl Hermesetas Lättströ
  • 3½ dl vatten
  • 1 kanelstång
  • Rivet skal och saft av 1 apelsin
  • Rivet skal och saft av ½ citron
  • 1 dl mörk rom (eller några droppar romextrakt)
  • Servering:
  • Valfri frukt, gärna exotisk
  • Grädde, mager

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Häll på den ljumma mjölken. Rör om så att jästen löser sig. Tillsätt uppvispade ägg, Hermesetas Lättströ, salt och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg.
  2. Smörj en ringform, ca 23 cm i diameter. Lägg degen i formen. Låt jäsa till dubbel storlek, ca 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200º. Grädda savarängen i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Stjälp upp och låt svalna något.
  4. Blanda alla ingredienser till sirapen, utom rom, i en kastrull. Koka blandningen någon minut. Tillsätt rom. Ta upp kanelstången. Lägg tillbaka savarängen i formen. Häll romsirapen över. Låt stå och dra några timmar. Stjälp upp savarängen på ett fat.
  5. Servera med en fruktsallad och lätt vispad grädde.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…