Romtryffel

En sjukt god rom tryffel gjord på Marabous 70% Choklad

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 300g mörk (70%) choklad
  • 1 burk kondenserad mjölk ca 400g
  • 1 msk mörk eller ljus rom

Gör så här

  1. Gör en form med måtten 15x24cm av bakplåtspapper innan ni börjar med nånting annat.
  2. Smält chokladen över vattenbad.
  3. Rör ner kondenserad mjölk och rom. Rör till en jämn smet.
  4. Häll upp tryffelsmeten i formen och jämna till ytan. Ställ i kylen att stelna.
  5. Skär upp i lagom stora kuber.
  6. Tips: pudra över kakao så att dom inte klibbar fast i varandra.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…