Roquefortkrans

I stället för ostbricka. Går utmärkt att göra dagen innan.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 5-6 blad gelatin
  • 200 g roquefortost
  • 5 dl vispgrädde
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk paprikapulver

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten så att de blir mjuka.
  2. Vispa grädden.
  3. Ställ en kastrull på svag värme. Krama ur gelatinbladen och lägg dem i kastrullen och låt dem smälta.
  4. Mosa osten med en gaffel eller riv den på rivjärn.
  5. Blanda den rivna osten i den vispade grädden. Blanda försiktigt i gelatinet. Krydda lätt med salt pch paprikapulver.
  6. Slå massan i en vattnsköljd eller oljad kransform (sockerkaksform).
  7. Ställ den i kylskåpet att stelna 4-6 timmar.
  8. Stjälp upp osträtten på ett kallt serveringsfat. (Kanske behöver man doppa formen ett ögonblick i hett vatten för att det bättre ska läppa.)
  9. Garnera med strimlad isbergssallad, strimlad purjolök eller vindruvor.
  10. Servera med olika kex och till exempel pumpernickel.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…