Rosenmarmelad

Har aldrig provat själv men skall göra det när rosorna blommar framåt sommaren.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 l färska rosenblad, blandade färger eller bara röda
  • 5 dl vatten
  • 3-4 dl socker
  • 1/2 citron, saften
  • 1 tsk fruktpektinpulver
  • 1/2 krm natriumbensoat

Gör så här

  1. Klipp rosenbladen i mindre bitar och blanda dem med vattnet i en kastrull. Koka ca 5 min. Rör ner socker och citronsaft och koka 10-15 min utan lock.
  2. Blanda ner pektinet utrört med lite socker. Koka upp och tillsätt natriumbensoat utblandat med lite het marmelad. Ös upp på väl rengjorda varma burkar och tillslut.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr