Rosèpeppar filè.

En uppskattad filè rätt. Inte så krånglig heller.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400g fläskfilè
  • Margarin
  • Salt
  • Peppar
  • Sås:
  • 2 dl vatten
  • ½ buljongtärning
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 msk chilisås
  • ½msk soja
  • 2 tsk ljus fransk senap
  • 2 msk krossad rosèpeppar
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1½ msk vetemjöl
  • 1 tsk sambal oelek

Gör så här

  1. Koka upp vatten och buljong.
  2. Tillsätt lök, chilisås, senap, sambal oelek och rosèpeppar. Koka upp och låt sjuda i 5 minuter.
  3. Rör samman mjöl och grädden, vispa sedan ner det i såsen. Låt det hela koka i 10 minutereller till lagom konsistens.
  4. Skär fläskfilèn i skivor. Bryn sivorna 2-3 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  5. Lägg det brynta köttet i såsen och låt det småkoka i ca 15 minuter.
  6. Servera ris eller bandspagetti till. Smaklig måltid.

Kommentarer

Mycket gott. Har sparat det i min kokbok
Hej Ylva! Har idag gjort ditt recept otroligt gott. Det här kommer att hamna med mina favoriter. En hög fempoängere från oss. Tack för receptet.
Har provat denna GODA maträtt.Hade pressad potatis(festligt) .Och ett gott rödvin till detta valde jag RUFFINO

Liknande recept