Rosiga jordgubbsmaränger

Fina små bakelser till dop och andra fester.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 äggvitor
  • 115 g strösocker
  • Fyllning:
  • 55 g jordgubbar
  • 2 tsk florsocker
  • 3 msk rosenvatten
  • 1½ dl vispgrädde
  • Dekoration:
  • 12 färska jordgubbar
  • Rosenblad

Gör så här

  1. Klä två bakplåtar med ugnsduk (teflonbelagt bakpapper). Vispa äggvitorna i en stor, absolut ren, fettfri skål till styvt skum. Vispa ner hälften av sockret och vänd sedan försiktigt ner resten.
  2. Fyll marängsmeten i en spritspåse med en stor stjärntyll. Spritsa 24 stänger, 71/2 cm långa, på bakplåtarna. Grädda marängerna i 110° varm ugn i 1 timme eller tills de är torra och spröda. Låt dem kallna på bakgaller.
  3. Fyllning: kör jordgubbarna till puré i en mixer eller matberedare. Passera purén över en skål och rör ner florsocker och rosenvatten. Vispa grädden tjock i en separat skål. Rör ner den i jordgubbspurén tills allt är väl blandat.
  4. Spritsa jordgubbsgrädde på marängernas undersidor och lägg ihop dem 2 och 2. Dela 6 av jordgubbarna på längden och dekorera marängerna med dem. Strö rosenblad över dem och servera genast med resten av
  5. jordgubbarna.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…