Rosmarinkokt äpple med fryst vanijkräm

En jättegod eferrätt . Om du vill göra vanijkrämen dagen innan kan den stå i frysen över natten och tas ut 15 minuter innan den serveras.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kvist färsk rosmarin
  • 1 tsk apelsinskal
  • 2 dl strösocker
  • 125 g smör
  • 2 äpplen
  • Vaniljkräm:
  • 1 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 2 ägg
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Gör en lag av vatten, rosmarin och rivet apelsinskal,socker och smör.
  2. Koka ca 10 minuter eller tills lagen börja tjockna.
  3. Skala äpplena och strimla dem i ca 1/2 cm tjocka strimlor.
  4. Koka dem sedan i lagen 2 minuter.
  5. Vanijkräm:
  6. Koka vatten, strösocker och vanijstång (som skrapats ur) tills lagen börjar tjockna.
  7. Vispa ägg och sockerlag tills det blir skummigt.
  8. Fortsätt att vispa i kokande vattenbad ytterligare ca 5 minuter
  9. ( elvisp rekommenderas).
  10. Låt krämen kallna
  11. Vispa under tiden grädden ganska hårt, vänd ner den i krämen.
  12. Fördela krämen i portionsglas och ställ den i frysen så att den fryser lite lätt på ytan
  13. Lägg sedan en hög med äppelstrimlor i mitten på varje glas

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…