Rotfruktskalops

Lakto-vegetarisk

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1.5 kg morötter
  • 0.5 kg palsternacka
  • 4 st gula lökar
  • Smör och rapsolja till stekning
  • 1,5 liter vatten
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 0,5 msk sojasås
  • 6 lagerblad
  • 15-20 kryddpepparkorn
  • 2 st hel kanel
  • Salt
  • 2 dl hackad bladspenat
  • 1 dl hackad gräslök

Gör så här

  1. Skala morötterna och palsternackorna och skär dem i små knubbiga bitar. Skala och skär löken i skivor. Fräs morötter, palsternacka och lök i smör och olja några minuter utan att ta färg.
  2. Vispa ihop vatten och vetemjöl till redningen och häll den över rotfrukterna och rör om. Tillsätt buljong, soja, lagerblad och kryddpeppar. Koka sakta under lock tills rotfrukterna är mjuka cirka 20-30 minuter. Smaka av med salt. Vänd ner örtkryddorna.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…