Rubussaft

Björnbär och hallon "En saft som drickes högtidligt och inte när man är törstig" - enligt mina barnbarn

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 liter björnbär
  • 2 liter hallon
  • 6 dl vatten
  • 8 dl socker/liter avrunnen saft
  • 1 krm natriumbensoat/liter saft (eller atamon enligt beskrivning på flaskan)

Gör så här

  1. Rensa och skölj bären
  2. Lägg i kastrull och tillsätt vatten
  3. Koka 8-10 min eller tills bären avgivit sin saft
  4. Häll bärmassan att självrinna i silduk
  5. Mät saften. Häll den i en gryta och koka upp.
  6. Tillsätt socker och rör om tills det smält. Koka ytterligare ett par minuter.
  7. Ta kastrullen från värmen och skumma. Tillsätt natriumbensoaten utrörd i lite saft.
  8. Fyll saften på väl rengjorda flaskor och förslut dem väl.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…