Rulltårta med hallongrädde

Rulltårta med hallongrädde

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten:
  • 3 ägg
  • 1 ½ dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk vatten
  • Hallongrädde:
  • 2 dl vispgrädde
  • 3-4 dl hallon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Täck en långpanna med bakplåts-papper. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vispa ner mjölblandningen och vattnet i smeten. Bred ut smeten jämnt över pappret.
  2. Grädda kakan i mitten av ugnen cirka 5 minuter.
  3. Strö lite socker på kakan och stjälp upp den på bakplåts-papper. Dra av pappret som kakan gräddats på. Om det inte släpper, pensla med lite vatten. Låt den kallna under långpannan.
  4. Vispa grädden till ett mjukt skum. Blanda i hallonen och vispa till ett stadigt skum så att bären fördelar sig jämnt i grädden.
  5. Bred grädden över kakan och rulla ihop den från ena långsidan. Rulla in kakan i pappret och låt den ligga med skarven ner.

Kommentarer

glöm inte att rulla rulltårtan i socker supergott
Detta går ju att variera hur mycket som helst lägg 2 msk kakao i smeten samt 1,5 dl extra socker så har du chokladrulltårta istället
kan man göra den helt klar o sen frysa?
Underbart gott!!!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…